6/19/2012

Pökäleet pussiin! Nyt on kakasta asiaa!

Kaikille, joita koiran kakat teiden varsilla ärsyttävät: se torttu siinä ei ole koiran vika, vaan omistaja sen siihen on jättänyt. Ettehän kosta koirille, vaan antakaa suoraa palautetta omistajille.

Näin eritoten kesällä olisi ihanaa, kun ihmiset muistaisivat kerätä parhaan ystävänsä jätökset teiden varsilta ja varsinkin keskeltä tietä! Nykyään monesta pihasta löytyy myös koirankakkaroskiksia ja mikäli pönttöä ei heti matkan varrelta löydy, voi mielestäni pussin kiikuttaa kotipönttöön. Näin taataan, ettei kukaan tulistu kakkaan liukastumisesta ja ala pahimmassa tapauksessa viljelemään myrkkymakkaroita. Kannattaa kokeilla, useinmiten saat kakkaa kerätessäsi hymyn ohikulkijalta.

Omaan piharoskikseen on mahdollista tilata www.koirankakkaroskis.fi -tarra, joka kertoo koiranomistajille, että tänne saa tiputtaa kakkapussin.

Kinkkisempi paikka onkin sitten metsä, saako sinne kakata ja saako sen kakan jättää sinne? Mielestäni metsässä tulee kerätä kakat pois, jos ne tehdään keskelle polkua ja näin haitataan ihmisten kulkemista. Lannoittaminen on kuitenkin ihan luonnollista metsän puolella, eikä koira ole ainoa eläin joka sitä siellä tekee. Eriäviä mielipiteitäkin saa esittää!

Erilaisia pussukoita mukanani kanniskelleena (ja välillä unohtaneena) kävin tänään ostamassa Morellolle United Petsin BonTon-pussirullan, joka kulkee aina mukana. Tää on niin hienokin!




Hintaa tälle vaihtopusseja vaativalle vekottimelle tuli M&M:ssä 12,90e, sisälsi yhden pussirullan, jossa on 10 kompostoituvaa, seeprakuvioitua kakkapussia. Koostaan huolimatta tuo on hyvin kevyt, eikä haittaa kulkua. Klipsin avulla tuo on myös helppo napata toisenlaiseen taluttimeen!

Bontonia saa kahta eri kokoa monissa eri väreissä/kuvioissa, sekä pienille ja isoille pusseille (nano, classic). Perusmallina on luu, mutta nykyään noita löytyy esimerkiksi sydämen ja kalan muotoisina. Pusseistakin löytyy useita kuviovaihtoehtoja ja kaikki laitteeseen sopivat pussit ovat kompostoituvia, kolmen pussin paketti maksaa 3,90e:

Bon Ton nanon pussien kuoseja.



Aiemmin meillä on testattu esimerkiksi Hauskan maatuvia pusseja, mutta itse olen ainakin niin hoopo, että pussit unohtuu helposti taskusta rullaan. Joka tapauksessa, suosittelen kaikille maatuvien pussien ostoa, jotka voi heittää biojätteeseen. Muistakaa tarkistaa asia myyjältä, ellette ole täysin varmoja! Esimerkiksi Bilteman pussit ovat tavallisia muovipussukoita, joita ei voi heittää biojätteeseen.

Hauskan kotimaisia koirankakkapusseja löytyy useimmista kaupoista ja marketeista.

Bilteman koirankakkapussit eivät ole kompostoituvia, mutta 100kpl paketti riittää pitkälle.


Myös teille, jotka ette kiusallannekaann halua kouraista kakkanokaretta maasta edes pussi käden peittona, on nyt ratkaisu! Kakkis on apulaite koiran kakan keräilyyn, kakkiksesta voi kurkata videon tai tilata laitteen osoitteesta www.kakkis.fi .


Siispä lenkille lähtiessäsi: muista kakkapussi ja iloinen mieli!

4 kommenttia:

  1. Se on hassua et osa jätelaitoksista ei haluais et niitä biopusseja laitetaan niihin jäteastiohin mitkä tullaan hakemaan himasta jäteautolla. Niistä tulee vissiin jotain ongelmia tms -.- et vissii vaa omaan biojätteeseen sais pistää kun siellä ne kerkee maatua.. Ota näistä sit selvää. Meil ei oo bioroskista niin käytetään clasun halpoja kakkapusseja jotka laitan sit sekajätteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta alemmasta Tiinan kommentista selviää ilmeinen syykin tälle, onhan toi totta, että koiran jätöksissä vilistää ties minkämoista bakteeria... ei näitäkään tuu ite ajateltua ihan loppuun. :D

      Poista
  2. Onpa hyvännäköinen ja hauskasti Morellon väreihin passaava pussikotelo! :)

    Kennelliiton keväisessä tiedotteessa oli tällainen pätkä, joka yllätti ainakin miut: "Maahan jätetty koiran uloste häiritsee myös maan ravinnetasapainoa eikä sovi sellaisenaan lannoitteeksi kasveille." Tuosta lähtien olen kerännyt pois aina ja kaikkialta, myös umpimetsästä. Taajamassa ne on tietysti tullut aina kerättyä pois jo ihan omankin asuinviihtyvyyden takia. Heitän ne maatuvine pusseineen sekajätteisiin.

    Suosittelen muuten Best Friendin kakkapusseja (http://www.bf-gear.com/koirat/100-maatuvat-koirankakkapussit/): on yhtä vahvaa tekoa kuin ne Bilteman pussit, maatuu täydellisesti ja saa myös pienemmässä, corgille sopivassa koossa. Plus niissä on kahvat. Ainoa miinus on se, että ne on tylsän mustia eikä niille saa noin nättiä koteloa! :)

    Kappas, BF:n sivulla sanotaan, että "bakteerien takia ei ole suositeltavaa laittaa koirankakkoja kompostiin tai biojäteastiaan." Eli pitää heittää sitten jatkossakin sekajätteisiin, ja vain toivoa että se pussi saa silti mahdollisuuden maatua jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, itse en tälläiseen ole törmännyt! Eli sekajätteeseen siis jatkossa.

      Mielestäni on aina parempi käyttää maatuvia pusseja, kun roska-/biopöntöstä riippumatta ne hajoavat huomattavasti nopeammin ja täten kuormittavat luontoa vähemmän. :)

      Poista