5/11/2012

Myy ja Sohvi



 Myy, Sohvi
Syntymäpäivä: Tarkka ei tiedossa, vietetään 28.10.2010
Sohvi kuollut 1.1.2014.
Rotu: Gerbiili, mongolian
Värit: Myy: black, Sohvi: agouti
Lempinimet: Ymyymy, Soffo

Myy ja Sohvi muuttivat meille uudenvuoden aikoihin, vuoden 2010 puolella. Aikaisempi gerbiilitrio koki erotuksen, kun pienin joutui suurimman alistamaksi. Pienemmät Ror ja Snö jäivät asumaan kahdestaan ja suuri Menkkis muutti uuteen terraan, johon hänelle haettiin pari karvahäntää kaveriksi. Vanha trio matkusti lopulta sateenkaaren toiselle puolen, Ror viimeisenä, ja Sohvi ja Myy muuttivat Snön ja Rorin vanhaan dunaan asumaan.


Myy on hyvin vilkas ja selkeä pomo. Vapaana ollessa Myy on se, joka ensimmäisenä tunkee nokkansa joka paikkaan ja pinkoo ympäriinsä kuin tasmanian tuholainen. Hän osaa kuitenkin pönöttää paikallaan sylissä ollessaan, mutta saa säikähdyshepulin, mikäli tapaa Morello-koiran. Myyn omituisimpia tapoja on piilottaa ruoka ruokakupista ympäri dunaa.

Sohvi on hyvin pieni, normaalia pienempi gerbiili. Sohvi tarvitsee ajoittain apua sisareltaan, sillä hänellä on synnynnäinen epämuodostuma tassussa. Tassu ei kuitenkaan ole estänyt Soffeloamme elämästä normaalia elämää, vapaalla hän välillä saattaa pinkoa nopeammin kuin Myy. Sohvi on mitä kiltein syligerbiili, eikä pelkää Morelloa. Sohvi uskaltaa paljon ja tekee Myyn perässä mitä typerimpiä juttuja. Update 4.1.2014: Sohvi kuoli kasvaimeen 1.1., kuitenkin kivuttomasti nukahtaen. Tyttö eli elämänsä urheasti loppuun asti.



Gerbiilit ovat kuuluneet elämääni jo 15-vuotta, ensimmäiset gerbiilini sain ensimmäisellä luokalla: Nipsun (agouti) ja Tipsun (black). Heitä seurasi Vilpu (agouti) ja Lumihiutale (pied nutmeg), sekä tämän jälkeen meillä asustivat agouti-veljekset Fasu, Nekku ja Pähkinä. Ennen Sohvia ja Myytä asuntoa elävöittivät Snö (silver point), Menkkis (argente) ja Ror (agouti). Gerbiileissä on aina ollut oma viehätyksensä ja veikkaanpa, että uusia sukupolvia tullaan tapaamaan luotani tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti