5/10/2012

Pirtek Danza D'Morello



Pirtek Danza D'Morello
Syntymäpäivä: 06.11.2006
Rotu: Welsh corgi pembroke
Väri: Tricolor
Paino: 20-21kg
Lempinimet: Moosu, Mössö, Moogi, Mortsu

Morellon kanssa tapasimme ensimmäistä kertaa marraskuun loppupuolella, vuonna 2006. Muille pennuille kelpasi äidin eväät, mutta tämä töpöhäntäinen apina päätti rohkeana syödä meikäläisen sukan (tai no, puolet siitä). Selvää sielujen sympatiaa ensi hetkestä lähtien ja näin löysin rakkaan koirani. Nimikin oli jo päätetty, Tom Morellon mukaan. Moosu muutti meille 25.12.2006 ja samalla oli minun joululahjani, paras kaikista koskaan saamistani.

Luonteeltaan Morello on muiden corgien tapaan hyvin itsepäinen kaveri, mutta rakastaa ihmisiä yli kaiken. Kaikki kadulla vastaantulijat tulisi päästä tervehtimään rapsutusten toivossa ja kaikista parasta on, jos joku tulee kylään. Jos leikki ei automaattisesti suju, niin Morello kyllä osaa komentaa.

Morello on ollut koko ikänsä lähestulkoon perusterve, leikkaamaton koira. Terveyshistoriikista löytyy rokotusten lisäksi perinteistä vatsavaivaa, maitokulmahampaiden poisto, sekä korvatulehdusta. Vuonna 2009 Moosun tassut menivät yllättäen äärimmäisen huonoon kuntoon: iho kului puhki, anturat haisivat ja lopulta kynnet saattoivat vain "tipahtaa". Asiaa selvitettiin pitkään eri lääkäriasemilla ja rahaa paloi. Apu löytyi kuitenkin eläinklinikka Tähdestä, missä Morellolta otettiin koepalat selästä ja takatassuista, sekä saatiin asianmukainen kotihoito: lähes puoli vuotta kestävä kortisonilääkitys ja oikeanlaiset tassujenpesuaineet. Mitään vakavaa ei löytynyt ja nyt vaiva on poissa. Viimeisimpänä terveysongelmana on ollut hot spot-ihottuma, joka on sekin jo hoidettu alta pois.

Lisää faktoja:

Ruoka: 
Nappulana Belcando Adult Dinner, lisänä Mirracoat-öljy, sekä tonnikala. Vaihtelevasti raejuustoa, piimää tai jugurttia.

Lempiherkut: 
Dentastixit, biscrock-keksit, juusto, nakit, näkkäri.

Temput:
"Anna tassu" + "anna toinen" (antaa toisen tassun), tässä toimii myös "läpy!", "kieri" (vain vasemmalla kyljellä), "seiso", "istu", "pusu" (osaa antaa myös pyydetylle henkilölle), "hyppää", "missä x" (löytää henkilön), tunnistaa kaikki lelunsa nimeltä ja osaa noutaa ne pyydettäessä.

Lempilelut: 
Pallo, Wubba, lelu, Ammuu, pupu, solmu, Saku, dinosaurus ja oikeastaan kaikki muutkin. :D

Asioita joille Morello haukkuu:  
Puhelin, aivastukset, ovikello ja koputukset, uroskoirat, sateenvarjot.

Tätä Morello ei voi sietää: 
 Märkä keli, suihkut, kynsien leikkaaminen, korvien puhdistus, imurointi.

Harrastukset: 
Flyball, lenkkeily, piilotusleikit, älypelit.

Värifaktoja:
Morellon viikset ovat oikealla puolen mustat, vasemmalla valkoiset. Moosulla on puolikauluri vasemmalla puolen.

Morellon löydät myös Petsiestä!


Joitakin kuvia:


Moosu rakastaa kesää, muttei punkkeja.







 Morello on joskus ollut ihan pikkuinen piski.


 



Morellon ensimmäinen koirakoulu keväällä 2007.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti