6/16/2012

Kesäreissua ja punkkeja!

Tehtiin tuossa Morellon kanssa kesän ensimmäinen reissu Pirkanmaan suuntaan, sen takia ei ole tullut kirjoiteltuakaan viimeiseen viikkoon. Päätettiin jättää parempi puolisko sinsumestariksi kotiin, kun saatiin ansaittu löhöloma Roopen hoitamisen jälkeen. ;D

Mummolat tuli hauvan kierrettyä ja äidin kanssa käytiin treenaamassa lähimetsässä jäljestämistä... hyttytyttöjen imemiä paukamia olikin sitten päät ja jalat täynnä kotiin tullessa, "onneksi" sain niitä lisää vielä torstai-illan jälkitreeneissä. Lämpötila kohoili koko viime viikon ja nyt ollaankin sitten hellelukemissa. Jännittää vähän tämä kesä, että millä kummalla saan sinsulan pidettyä viileänä, kun aurinko porottaa tähän ihan jatkuvalla syötöllä. Noiden huone nyt on enemmän varjon puolella, mutta lämpötilat on jo nyt +22-24. Viilennysniksit ovat siis äärimmäisen tervetulleita, mikäli joku niitä tietää!

Tässä muutamia kuvia kategoriassa "kyllä maalla on mukavaa ♥":


Tänä vuonna pinkkien keskelle oli noussut joku mutaatio-albiino!




Tässä lähtee käpy...
... ja tässä otetaan kiinni käpy!

Maalla on mukavaa, mutta kotioloissa röhnöttäminen sen jälkeen on vielä mukavampaa.


Matkalla huomattiin myös, että kesä on tuonut tullessaan kaiken mukavan lisäksi ikuisen riesan: punkit. Yhtenä päivänä noita jouduttiin nyppimään koirasta kuutisen kappaletta ja päädyttiin seuraavana aamuna hakemaan ihan oikea punkkipanta apteekista. Aikaisemmin ollaan käytetty erilaisia liuoksia Exspotista ties mihin, mutta vaikutus on ollut aika vähäinen. Viime vuonna oli testissä myös yrttipanta, mutta punkkeja löytyi silti. Nyt meiltä siis löytyy  Scalibor vet-punkkipanta (mikäli oikein käsitin, tämä on ainoa punkkipantta, jonka teho ei perustu yrtteihin). Tähän mennessä ei ole löytynyt yhtään punkkia, joten olen toistaiseksi oikein tyytyväinen.. panta tosin haettiin torstaina, eli käyttökokemus perustuu muutamaan päivään. Tuo on siitä hankala, että koska se sisältää lääkeaineita, niin käsin siihen ei saisi mennä koskemaan. Joka tapauksessa rapsutellessa sitä tulee vahingossakin hipaistua. Omasta puolestani en pahemmin pelkää, mutta koitan välttää gerbiilien ja chinchillojen myrkyttämisen... so far so good. Pannan lisäksi meillä on käytössä punkkeja ja muita itikoita karkoittavaa John Paul Pet Tea Tree-shampoota ja hoitoainetta. Todettu viimeisen vuoden aikana hyväksi tavaraksi, vaikkei täysin estäkään punkkien tarttumista. Suosittelen kaikille, tekee turkista tosi nätin!

Scalibor-punkkipannan paketti.

Teepuuöljy-shampoo sekä hoitoaine, hinta Mustissa & Mirrissä n. 17,50e/kpl. Omasta mielestäni hintansa väärti!

Morellon punkkipihdit ovat olleet käytössä jo useita vuosia, mutta toimivat edelleen.

Tässäpä kysäisen vielä: onko joku testannut Mustista & Mirristä saatavaa punkkirautaa/-lätkää, jonka voi kiinnittää avaimenperään? Lähteekö sillä punkki päineen päivineen hyvin irti? Itsellä olisi mielessä tuon hommaaminen, jotta saisi paikasta riippumatta punkit irti, mikäli niitä koiraan tarttuu. Yleensä en kanna pihtejä taskussa...

Tulipas kunnon kilometripostaus. Tässäpä kuitenkin vielä meidän Moosu viilentymässä sinsulassa, joka toistaiseksi on viilein huone:



Kivaa viikonloppua kaikille karvapallojen ystäville! :----*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti